Debata Oksfordzka. Swoboda w kreacji wyglądu
fot. SP nr 2 im. Jana Pawła II w Koronowie
19 marca 2024 roku odbyła się w naszej szkole Debata Oksfordzka na temat: #"Uczennice powinny mieć pełną swobodę kreowania swojego wyglądu przebywając na terenie szkoły".
W dyskusji wzięły udział uczennice klas 7, które trafnie broniły swoich argumentów. Całe wydarzenie poprzedziły warsztaty
prowadzone przez Fundację PVE Dobra Energia w ramach projektu „Szkoła Młodych Liderek”.
Debatę bacznie obserwowali zaproszeni goście oraz uczniowie klas szóstych i siódmych. W drugiej części spotkania głos zabrała Pani Profesor Aleksandra Zasada, która opowiedziała o szczeblach swojej kariery. Pani Profesor apelowała do uczniów, aby zawsze walczyli o swoje marzenia.
Na koniec ogłoszono werdykt. Debatę wygrała Opozycja.
Bardzo dziękujemy wszystkim Paniom zaangażowanym w przygotowanie tego projektu, a zwłaszcza Pani Dr Monice Izbaner,
która była głównym koordynatorem przedsięwzięcia.
Materiał: Szkoła Podstawowa nr 2 im. Jana Pawła II w Koronowie
Galeria
Czytaj również
Dodaj komentarz
Okruchy i ciekawostki historii. Opowieści Staropolskiej Wisły
Od Heweliusza do nicponiów z carskich# magazynów.
(czytaj więcej)Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?
Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!
(czytaj więcej)Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu
Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.
(czytaj więcej)Słodkości na tłusty czwartek. Przygotuj puszyste faworki
Tłusty Czwartek to w Polsce, jak wiadomo, #święto pod znakiem pączka. Inne ciastka i słodkości schodzą zwykle na dalszy plan, my chcemy jednak przypomnieć, że słodkości, które możemy serwować w tym wyjątkowo pysznym dniu jest znacznie więcej. Dajemy trzy propozycje.
(czytaj więcej)
Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad
Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.
Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!