Dziś mamy 19 marca 2024, wtorek, imieniny obchodzą:

 

Podstawowe zasady przesyłania informacji, zdjęć i filmów:

  • Podaj precyzyjne informacje
    Informacje najlepiej wysyłać zgodnie z zasadą: Co? Gdzie? Kiedy?
    np.: Zderzenie dwóch samochodów; 2 osoby ranne;  Szubin, droga na Kcynię; 17.01.2015 g. 20:15.
    Jeżeli będziemy potrzebowali dodatkowych informacji - skontaktujemy się z Tobą.

  • Zostaw dane kontaktowe
    Prosimy o podanie danych takich jak e-mail i telefon, ponieważ zawsze potwierdzamy źródła naszych informacji. Naszym informatorom zapewniamy anonimowość.

  • Podpisz się jeśli chcesz być rozpoznawalnym dziennikarzem
    Przesłany materiał zostanie opatrzony Twoją unikalną nazwą użytkownika np. Jerzy Nowak / JN / Mati. W przypadku braku podpisu pod materiałem znajdzie się informacja: Internauta / pow.

  • Kto pierwszy ten lepszy
    Nie będziemy publikować informacji, które już pojawiły się na portalu lub o których już wszyscy wiedzą.

  • Nie wiesz co zrobić, gdy materiałów jest wiele lub pliki są bardzo duże?
    Zdarza się, że telefon, formularz, a nawet e-mali nie przyjmą wszystkich materiałów. Na przykład formularz pozwala na wysyłanie opisu oraz załączenie trzech plików (zdjęcia, dokumenty, filmy). Jeżeli materiałów jest wiele, lub pliki są bardzo duże, wyślij tylko wiadomość z informacjami, które posiadasz i danymi kontaktowymi - zgłosimy się do Ciebie.

  • Zapoznaj się z regulaminem
    Wysłanie materiału oznacza akceptację REGULAMINU akcji „CZEKAMY NA TWÓJ SYGNAŁ!”
udostępnij na FB
0

Cenne znaleziska. Epoka brązu w Popowie nad Gopłem

"To co znalazłam od razu wydało mi się starożytne, jednak dopiero archeolodzy określili #dokładnie ich pochodzenie i przeznaczenie. To grot i skrobak z epoki brązu" – mówi Anna Dąbrowska, członek Stowarzyszenia Historyczno - Archeologicznego „Bractwo” z województwa Kujawsko - Pomorskiego.

(czytaj więcej)
0

Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?

Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!

(czytaj więcej)
0

Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu

Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.

(czytaj więcej)
0

Słodkości na tłusty czwartek. Przygotuj puszyste faworki

Tłusty Czwartek to w Polsce, jak wiadomo, #święto pod znakiem pączka. Inne ciastka i słodkości schodzą zwykle na dalszy plan, my chcemy jednak przypomnieć, że słodkości, które możemy serwować w tym wyjątkowo pysznym dniu jest znacznie więcej. Dajemy trzy propozycje.

(czytaj więcej)