Dziś mamy 20 kwietnia 2024, sobota, imieniny obchodzą:
23 listopada 2021

Walczyli na macie. VI Solno Cup w Karate WKF

fot. UG w Koronowie

fot. UG w Koronowie

W sobotę 20 listopada w# Inowrocławiu odbył się VI Solno Cup w Karate WKF.

W zawodach wzięło udział prawie 200 zawodników z całego województwa. Turniej został zorganizowany przez Inowrocławski Klub Sportowy Karate. Na matach w hali OSiR zawalczyli również zawodnicy trenujący w Koronowie i Wtelnie. Rezultaty: 2 miejsca: Maksym Kulczyk kumite 10-11 lat -40kg, Sebastian Czyż kumite 10-11 lat +40kg, Nicole Chargeika kumite 10-11 lat żółte pasy -35kg, Dorian Koniarski kumite 8-9 lat białe pasy +35kg; 3 miejsca: Marcjanna Machnik kumite 10-11 lat żółte pasy +35kg, Klaudia Kulczyk kumite 8-9 lat open, Bartłomiej Bess kumite 12-13 lat +50kg.

W zawodach wzięli udział również Hubert Wojnowski, Blanka Piotrowska, Mateusz Machnik i Aleksander Sura, lecz tym razem po dobrych walkach nie udało im się stanąć na podium.

Karatecy reprezentowali klub Bushido Bydgoszcz, a ich trenerem jest Mariusz Migdalski.

Materiał: UG w Koronowie

Oceń artykuł: 3 4

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!


0

Okruchy i ciekawostki historii. Opowieści Staropolskiej Wisły

Od Heweliusza do nicponiów z carskich# magazynów.

(czytaj więcej)
0

Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?

Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!

(czytaj więcej)
0

Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu

Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.

(czytaj więcej)
0

Słodkości na tłusty czwartek. Przygotuj puszyste faworki

Tłusty Czwartek to w Polsce, jak wiadomo, #święto pod znakiem pączka. Inne ciastka i słodkości schodzą zwykle na dalszy plan, my chcemy jednak przypomnieć, że słodkości, które możemy serwować w tym wyjątkowo pysznym dniu jest znacznie więcej. Dajemy trzy propozycje.

(czytaj więcej)