Dziś mamy 14 września 2024, sobota, imieniny obchodzą:
08 sierpnia 2024

Co pyli w sierpniu? Na co uważać muszą teraz alergicy?

fot. pixabay

fot. pixabay

Lato wszędzie – dla większości osób sucha, słoneczna pogoda# to okazja do aktywności na zewnątrz. Dla alergików spacer po łące może jednak stanowić wyzwanie. Sprawdź, które pyłki mogą być teraz najbardziej dokuczliwe.

Co pyli w sierpniu?

- ambrozja

- bylica

- trawy

- pokrzywa

- babka

- szczaw

- zarodniki grzybów mikroskopowych

Źródło: GIS

Oceń artykuł: 17 19

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (1) Zgłoś naruszenie zasad

    • 0 (0)

    kalina, w dniu 12-08-2024 16:50:57 napisał:

    Z uwagi na silną alergię zamówiłam sobie oczyszczacz powietrza szwajcarskiej marki stadler form i przynajmniej w domu mogę oddychać pełną piersią. W okresie największego pylenia staram się rzadziej wychodzić na zewnątrz, bo zaraz łzawią mi oczy.

    odpowiedz

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!


0

Dzień Recyklingu Baterii. Dlaczego stwarzają zagrożenie?

Współcześnie nie wyobrażamy sobie życia bez akumulatorów oraz baterii. #Mają one jednak określoną żywotność i już po jednorazowym wykorzystaniu stają się odpadem. Nieodpowiednio zutylizowane zanieczyszczają naszą planetę i mogą stać się zagrożeniem dla ludzi, zwierząt i roślin.

(czytaj więcej)
0

Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?

Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!

(czytaj więcej)
0

Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu

Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.

(czytaj więcej)