Karol Pawlik brązowym medalistą Halowych Mistrzostw Polski
fot. Urząd Gminy Osielsko
Podczas rozgrywanych Halowych Mistrzostw Polski Seniorów w# Toruniu ( 06 marca 2022 r.) mieszkaniec naszej gminy Karol Pawlik zaliczając kolejne wysokości wywalczył 3. miejsce w konkurencji skok o tyczce z wynikiem 5,31m.
Jest to już kolejny tytuł w karierze Karola Pawlika. Ma on na swoim koncie kilka tytułów Młodzieżowego Mistrza Polski, Wicemistrza Polski Seniorów oraz był też brązowym medalistą Mistrzostw Polski Seniorów.
Wynik i miejsce wywalczone w tym roku w Toruniu tym bardziej cieszą zarówno zawodnika jak i trenera, gdyż Karol Pawlik od 2 lat borykał się z wieloma kontuzjami i jego dalsza kariera była mocno zagrożona. Karol poddał się specjalistycznej operacji, która była konieczna aby mógł kontynuować trenowanie swojej dyscypliny. Pomoc medyczna, trenerska oraz upór i determinacja zawodnika doprowadziły Karola do uzyskiwania obecnie wyników na dobrym poziomie. Zawodnik trenuje pod okiem Wojciecha Dakiniewicza w klubie Zawisza Bydgoszcz, a jego rekord życiowy to pokonanie poprzeczki na wysokości 5.51. Wynik uzyskany w Toruniu to najlepszy wynik w tym sezonie.
Trzymamy kciuki za zawodnika i jego dalszy rozwój sportowy.
Materiał: Urząd Gminy Osielsko
Czytaj również
- Wbiegli na podium. Uczniowie wzięli udział w Biegu Papieskim
- Zakończył się „Festiwal Sztafet”. Dzieciaki pobiegły po zwycięstwo
- Adrianna Sułek czwarta na świecie. Pobiła rekord Polski
- Strażak z Bydgoszczy zdobywa górskie szczyty. Chudański ukończył bieg
- Dzieci walczyły w 3-boju lekkoatletycznym. Zjechali się zawodnicy z całego powiatu
Dodaj komentarz
Okruchy i ciekawostki historii. Opowieści Staropolskiej Wisły
Od Heweliusza do nicponiów z carskich# magazynów.
(czytaj więcej)Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?
Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!
(czytaj więcej)Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu
Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.
(czytaj więcej)Słodkości na tłusty czwartek. Przygotuj puszyste faworki
Tłusty Czwartek to w Polsce, jak wiadomo, #święto pod znakiem pączka. Inne ciastka i słodkości schodzą zwykle na dalszy plan, my chcemy jednak przypomnieć, że słodkości, które możemy serwować w tym wyjątkowo pysznym dniu jest znacznie więcej. Dajemy trzy propozycje.
(czytaj więcej)
Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad
Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.
Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!