Dziś mamy 20 kwietnia 2024, sobota, imieniny obchodzą:
26 września 2018

Powiesił się na lince

fot. archiwum

fot. archiwum

39-letni mężczyzna odbywający ostanie miesiące wyroku w ZK w Koronowie odebrał sobie życie podczas pierwszego dnia pracy w sadzie w Wierzchucicach.

Prokuratura Rejonowa w Nakle nad Notecią prowadzi śledztwo w sprawie nagłego zgonu jednego z więźniów Zakładu Karnego w Koronowie.

W dniu 25 września pojechał z dwoma innym osobami z zakładu półotwartego do pracy w sadzie. To był pierwszy dzień jego pracy. Z ustaleń śledczych wynika, że 39-latek w pewnym momencie miał odejść za potrzebą. Gdy nie zjawił się, zaczęli go szukać. Nie trwało to długo. Jego ciało wisiało na stalowej lince.

- Wstępne wyniki sekcji zwłok wykluczają udział osób w tym zdarzeniu – mówi nam Piotr Glanc z nakielskiej prokuratury. Nie mniej wszczęte zostało śledztwo. Prokuratura sprawdza, czy ktoś nie nakłonił tego mężczyzny do targnięcia się na własne życie, lub czy też ktoś inny nie pomógł mu w samobójstwie.

Zmarły to Artur W. Odbywał 5-letni wyrok za przestępstwa przeciwko mieniu, do końca kary zostało mu niespełna rok pozbawienia wolności. Jak się dowiedzieliśmy był więźniem niesprawiającym kłopotów, miał pozytywną opinię u przełożonych. Według wychowawcy mógł pracować poza zakładem karnym bez dozoru.

Oceń artykuł: 1 3

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!


0

Okruchy i ciekawostki historii. Opowieści Staropolskiej Wisły

Od Heweliusza do nicponiów z carskich# magazynów.

(czytaj więcej)
0

Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?

Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!

(czytaj więcej)
0

Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu

Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.

(czytaj więcej)
0

Słodkości na tłusty czwartek. Przygotuj puszyste faworki

Tłusty Czwartek to w Polsce, jak wiadomo, #święto pod znakiem pączka. Inne ciastka i słodkości schodzą zwykle na dalszy plan, my chcemy jednak przypomnieć, że słodkości, które możemy serwować w tym wyjątkowo pysznym dniu jest znacznie więcej. Dajemy trzy propozycje.

(czytaj więcej)